به گزارش خبرنگار مهر، مصطفی قاسمی، رئیس هیئت مدیره انجمن خیریه حمایت از بیماران کلیوی ایران، با اظهار تاسف از محدود شدن حمایت های دولتی از بیماران دیالیزی، گفت: وضعیت دیالیز و پیوند بیماران کلیوی به نقطه ای رسیده که رایگان بودن آن در حال پولی شدن است.
وی با عنوان این مطلب که تنها انجمن غیر دولتی قانونمند در کشور هستیم، افزود: انجمن خیریه حمایت از بیماران کلیوی ایران با وجود داشتن 140 شعبه در سراسر کشور، می توانست گام به گام در کنار دولت، به درمان بیماران کمک کند اما خبرهای خوبی از داخل وزارت بهداشت به گوش نمی رسد.
در ادامه این سمینار، مدیران انجمن های خیریه حمایت از بیماران کلیوی به طرح مشکلات بیماران دیالیزی در مناطق مختلف کشور پرداختند.
دکتر کیکاوندی، مدیر انجمن خیریه حمایت از بیماران کلیوی استان ایلام، از نارضایتی بیماران نسبت به مصرف داروی ایرانی ساندیمون خبر داد و گفت: برخی از بیماران کلیوی با مصرف این دارو دچار عارضه می شوند که لازم است نسبت به تجویز آن تجدید نظر شود.
وی همچنین با اشاره به فرانشیز 25 درصدی تهیه دارو و عدم توانایی مالی بیماران در پرداخت هزینه ، افزود: متاسفانه بیماران کلیوی از معیشت مناسبی برخوردار نیستند و به رغم اینکه دفترچه بیمه دارند اما همچنان با مشکلات عدیده مالی مواجه اند و می بایست برای رفع این معض چاره ای اندیشیده شود.
اسماعیل خانی، مدیر انجمن خیریه حمایت از بیماران کلیوی استان اصفهان نیز از تعدد انجمن های غیردولتی اظهار نگرانی کرد و افزود: تعداد زیاد انجمن های خیریه باعث شده که میزان کمک مالی کارخانه ها و شرکت ها به انجمن ها کمتر شده و در نتیجه در تامین هزینه ها با مشکل مواجه شویم.
وی همچنین از بیکاری و مشکلات معیشتی، به عنوان یکی دیگر از موانع پیش روی بیماران کلیوی و دیالیزی نام برد.
از سوی دیگر، طهماسبی، مدیر انجمن خیریه حمایت از بیماران کلیوی استان زنجان به مشکلات بیمه بیماران کلیوی و دیالیزی اشاره کرد و گفت: نحوه بیمه شدن این بیماران تا سال قبل به این صورت بود که با گواهی پزشک متخصص، بیمه برای بیمار دفترچه رایگان صادر می کرد اما مدتی است که شرایط صدور دفترچه تغییر کرده است.
وی ادامه داد: سازمان تامین اجتماعی عنوان می کند که حداقل 6 جلسه دیالیز می بایست صورت بگیرد تا برای بیمار دفترچه صادر شود که این مسئله با توجه به گواهی پزشک متخصص ضرورتی ندارد و تنها بیماران را در تامین هزینه دیالیز برای این چند جلسه دچار مشکل می کند.
مدیر انجمن خیریه حمایت از بیماران کلیوی استان زنجان در ارتباط با مشکلات بیماران نیازمند پیوند کلیه گفت: بیمه دفترچه این قبیل بیماران را باطل و دفترچه جدیدی صادر می کند که بر همین اساس می بایست برای دارو و ادامه درمان خود هزینه ای پرداخت کنند.
طهماسبی با اشاره به 90 بیمار دیالیزی تحت پوشش در استان زنجان، اظهار داشت: 50 درصد این بیماران دفترچه ندارند.
در ادامه این سمینار، لهراسبی مدیر انجمن خیریه حمایت از بیماران کلیوی بروجرد با طرح مشکلات بیماران در این منطقه از کشور پرداخت و گفت: خیرین کمک های زیادی به انجمن می کنند اما جوابگو نیست و بیماران با مشکلات معیشتی زیادی مواجه اند که نیازمند حمایت بیشتر از سوی دولت است.
میرزایی، مدیر انجمن خیریه حمایت از بیماران کلیوی استان همدان نیز از رشد منفی فرانشیز انتقاد کرد و اظهار داشت: اخیرا دانشگاههای علوم پزشکی برای داروی "ساندیمون" که همواره به صورت رایگان در اختیار بیماران کلیوی قرار می گرفت، فرانشیز وضع کرده اند.
وی همچنین از طرح موضوع 6 جلسه دیالیز بیماران برای صدور دفترچه بیمه از سوی سازمان تامین اجتماعی انتقاد کرد و گفت: سازمان بیمه خدمات درمانی نیز ساندیمون 50 میلی که مصرف همه بیماران است را قبول ندارد و عنوان می کند بیمارستانی نیست و داروخانه ای است و به جای آن ساندیمون 25 یا 100 میلی می دهند که مصرف آنها برای بیماران عارضه دارد.
میرزایی با توجه به سردسیر بودن استان همدان، مراجعه بیماران برای تهیه دارو را مشکل ساز عنوان کرد و افزود: در تهران داروها به صورت دو ماهه تجویز می شود و از این بابت هیچ مشکلی وجود ندارد اما در شهرستانها یک ماه بیشتر نیست و همین مسئله مشکلاتی را برای بیماران به دنبال داشته است.


نظر شما